Logo
  >
Poslednja pot / The eternal path


Zadnja pot se vije kot najbistrejši studenec, dvignjeno nad vsakdanjostjo, proti mestu večnega pokoja.

Dvignjena iznad terena, odmaknjena od vrveža mesta in orientirana proti parku ponuja žalujočim, ki pospremijo svoje najbližje na zadnji poti s pogledi na oazo zelenja ter stoletnimi drevesi v ozadju mir, spokojnost in osredotočenost.


The eternal path winds through space and time as a clear spring river towards the eternal resting place. The path is raised above the ground and oriented toward clear green meadow making it a sanctum and refuge of memory and remembrance.

Obnova poti v letu 2011 je bila v veliki meri izvedena s tlakovanjem s predhodno saniranimi, vendar obstoječimi kamnitimi ploščami, ki nosijo sled spomina. Kamnite plošče tlaka, ki so bile preveč poškodovane so zamenjane z novimi, ki skrbno dopolnjujejo celovito podobo. Obstoječi kamniti kvadri so bili v kamnoseških delavnicah skrbno sanirani in ponovno montirani.


z nedavni posegi se je izgubila večdesetletna tankočutna umeščenost v prostor Poslednje poti kot zavetje spominjanja in spomina/
the recent interventions caused the loss of the decades-old tangible placement in the area of The eternal path as a shelter for memory and remembrance

[ ǀ ]